EVENTS

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Ontmoet miMakkus

Kent u iemand in uw directe omgeving met dementie of met een verstandelijke  beperking? Ervaart u dat het soms lastig is om echt contact te maken met die persoon? Op donderdag 19 september 2019 nemen wij geïnteresseerden tijdens de (gratis) informatiebijeenkomst ‘Ontmoet miMakkus’ mee om kennis te maken met de miMakkusmethodiek. Door deze methodiek zijn mensen in staat om vanuit rust en respect contact te maken met hun naaste met dementie of met een verstandelijke beperking voor wie taal niet (langer) vanzelfsprekend is. Er ontstaat contact van hart tot hart.

Juist wanneer taal niet meer vanzelfsprekend is, zoals bij mensen met een cognitieve (bijvoorbeeld dementie) of verstandelijke beperking, is het kunnen maken van oprecht contact essentieel in de dagelijkse zorg. Dit draagt aantoonbaar bij aan de kwaliteit van leven. Onze droom is de kwaliteit van zorg voor deze kwetsbare groep te veranderen en te versterken door het opleiden van mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en geïnteresseerden die contact kunnen maken met deze kwetsbare groep.

Tijdens deze ochtend komen onder andere aan bod: het uitgangspunt van de benaderingswijze, de belevingswereld van de persoon met dementie of verstandelijke beperking en de mogelijke manieren van communiceren. De bijeenkomst is toegankelijk voor naasten, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden.

Datum:  Donderdag 19 september2019 

Tijd:          09.30 – 12.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Locatie:  Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht, De Holle Bilt 1, Utrecht

Toegang: Gratis

Vragen: Mail naar info@mimakkus.nl of bel naar (088) 646 25 00

Website: www.mimakkus.nl

 

Registraties zijn gesloten voor dit evenement